Stramt tungebånd

Vidste du, at problemer med amning kan skyldes stramt tungebånd? I videoen kan du se, hvor stor betydning tungens bevægelighed har ift. at kunne danne vakuum. Hvis tungen ikke kan danne vakuum, risikerer babyen at sluge luft, som så bl.a. kan give reflux, fordøjelsesproblemer og en utilpas baby. Stramt tungebånd amning

I Danmark er der først nu ved at komme fokus på posterior tongue-tie (skjult stramt tungebånd bagtil), hvor man indtil nu kun har klippet anterior tongue tie (synligt stramt tungebånd fortil). De danske retningslinjer vil nu blive opdateret, så behandlingen kommer til at foregå ens over hele landet.

Tina har lige været på symposium i Kbh i stramt tungebånd og kan hjælpe med at undersøge for, om tungebåndet er stramt. Der er 4 forskellige grader af stramt tungebånd. Graden samt symptomerne bruges i vurderingen af, om et klip er nødvendigt. Selve klippet udføres af en øre-næsehalslæge eller en tandlæge. Efter et klip er det vigtigt, at forældrene foretager en god aftercare for at sikre en god heling. Desuden suppleres med osteopatiske behandlinger for at få løsnet evt. spændinger. Hvis du vil have din baby tjekket hurtigt, så skriv til Tina på info@teamosteo.dk, så vi kan finde en hurtig tid.